De voordelen van yoga voor lichaam, geest en ziel

door admin
0 reactie 94 keer bekeken
Yoga

De voordelen van yoga voor lichaam, geest en ziel

Met ons steeds kritischer wordende dagelijkse leven zijn veel mensen op zoek gegaan naar mogelijkheden om hun innerlijke evenwicht te vinden.

Meer dan dat, begonnen zij zich zorgen te maken over het levensritme dat zij leidden; zij realiseerden zich immers dat het, op de manier waarop de grote steden zich haasten, onhoudbaar zou zijn om op deze manier te blijven leven. Op zoek naar oplossingen, vonden ze yoga, deze oude Indiase techniek die zelfkennis bevordert. Dus, bekijk hieronder de belangrijkste voordelen van yoga.

Wat is yoga?

Het woord stamt uit het Sanskriet en is afgeleid van de wortel yuj, wat “beheersen”, “verenigen”, “integreren”…

We kunnen dus zien dat yoga kan worden samengevat als een filosofie die erkent dat geest, lichaam en ziel als een geheel op elkaar inwerken. De praktijk gaat echter veel verder dan dit begrip. Yoga is zelfkennis. Het is een levensstijl die tot doel heeft je naar een staat van vrede en stilte te leiden, waardoor je in contact komt met jezelf.

Het is veel meer verbonden met een gemoedstoestand en het zoeken naar het bewustzijn van integratie tussen je lichaam, geest en ziel. Daarom hoort men vaak van beoefenaars dat Yoga leidt tot een toestand van harmonie, vrede en sereniteit.

De voordelen van Yoga

Yoga biedt, veel meer dan fysieke conditionering en lichaams esthetiek, voordelen van emotionele en spirituele aard. Het is een feit dat de beoefening ervan de instelling, het welzijn, de stemming en de concentratie van de beoefenaar aanzienlijk verbetert.

  1. Bereiken en handhaven van een goede gezondheid in het algemeen

Zoals we al zeiden, leidt yoga ons naar een toestand van harmonie, vrede en sereniteit. Met dat, door de praktijk te doen, wordt onze gezondheid positief beïnvloed.

  1. Verbetering van ziekten en ademhalingsproblemen

Een van de belangrijkste technieken van yoga is pranayama, waarbij het gaat om de beheersing van de ademhaling. Zo leren we op de juiste manier adem te halen, waardoor onze ziekten en ademhalingsproblemen verbeteren.

  1. Afname van angst

Verminderde angst is een van de meest bekende voordelen van yoga. Omdat de beoefening pranayama’s en meditaties omvat, stappen we uit het hectische tempo van het dagelijks leven, vol zorgen, en komen we in contact met ons innerlijke zelf.

Zo beseffen wij dat onze problemen niet zo groot zijn en, hoe ongelooflijk het ook mag lijken, beheersbaar zijn.

  1. Verbeterde dispositie en welzijn

Yoga stelt ons in staat ons eigen welzijn na te streven. Dit komt omdat we ons door de beoefening meer bewust kunnen worden van de integratie tussen ons lichaam, geest en ziel. Als gevolg daarvan verbetert onze stemming, evenals onze levenskwaliteit.

  1. Zelfkennis en innerlijke rust

Zoals we al hebben besproken, gaat de beoefening van yoga over zelfkennis. Het is een levensstijl die ons leidt naar een staat van vrede en stilte, die ons in contact brengt met ons innerlijke zelf.

Related Posts

Laat een reactie achter