Waar gebruiken meeste mensen aanrijdbeveiliging voor?

door admin
16 keer bekeken

Aanrijdbeveiliging is – zoals de naam al doet vermoeden – een vorm van beveiliging dat mensen en voorwerpen beschermd tegen aanrijding. Aanrijdbeveiliging kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo is het gebruikelijk om het te bevestigen in parkeergarages en magazijnen, maar ook bij evenementen zoals Koningsdag zul je dit type beveiliging vinden. Dankzij deze beveiliging kan ernstige schade in geval van een ongeluk worden voorkomen. In het artikel van vandaag gaan we dieper in op de verschillende mogelijkheden van deze beveiligingsmethode. Overweegt u om deze beveiliging te gebruiken voor uw pand of terrein? In dit artikel vertellen we alles wat u moet weten. 

Parkeergarages

Parkeergarages zijn een plek bij uitstek voor ongelukken. Er rijden veel auto’s, lopen veel mensen en door de vaak vele bochten wil een botsing nog wel eens voorkomen. Het is daarom verstandig om parkeergarages te beveiligen tegen aanrijdingen. Zo beperk je eventuele schade bij een ongeluk. Er zijn verschillende type vangrails beschikbaar voor parkeergarages. Naast dat deze het pand en eventuele voetgangers beschermen, geleiden de vangrails ook meteen het verkeer. Twee vliegen in één klap dus. 

Type beveiliging parkeergarages

Zoals gezegd zijn er verschillende type aanrijdbeveiliging voor parkeergarages. Zo kun je vangrails kopen van type A en type B. Type A wordt het meest gebruikt in Nederland. Je kunt deze vangrails herkennen aan de ronding van de profielen. Type B komt minder voor, en kun je herkennen aan de vlakke profielen. Type A en type B maken gebruik van verschillende toebehoren. De toebehoren van type A kun je niet combineren met vangrails type B. Let er bij het aanschaffen van vangrails dus op dat je vangrails en toebehoren van hetzelfde type zijn. 

Magazijnen

Ook in een magazijn is het gebruik van aanrijdbeveiliging gebruikelijk. De kans op ongelukken is hier anders namelijk groot. Met beveiliging kun je onder andere mensen, machines, palen en stellingen beschermen tegen ongelukken en aanrijdingen. Er zijn veel verschillende soorten beveiliging voor uw magazijn. Denk bijvoorbeeld aan afschermpalen en kolombeschermers. Deze zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Ook zijn ze makkelijk plaatsbaar. Afschermpalen zijn beschikbaar met of zonder voetplaat. De afschermpalen met voetplaat zijn geschikt voor montage op betonvloer of asfalt. Voor montage in de grond kiest u het best afschermpalen zonder voetplaat.  

Evenementen

Een andere categorie waar men vaak kiest voor aanrijdbeveiliging is bij evenementen. Het is in het verleden bijvoorbeeld helaas wel eens voorgekomen dat een auto de menigte inreed. Om het publiek of de aanwezigen hiervan te beschermen kan aanrijdbeveiliging geplaatst worden. Zo kunt u eventuele schade bij een aanrijding enorm beperken. Afhankelijk van het soort evenement is het ene type aanrijdbeveiliging gebruikelijker dan het andere. 

Overige

De bovenstaande mogelijkheden zijn slechts richtlijnen. Aanrijdbeveiliging kan voor nog veel meer doeleinden gebruikt worden. Wil jij je pand of terrein beveiligen tegen aanrijding? Dan is het een goed idee om je te verdiepen in dit type beveiliging. Voor bijna elke situatie is er wel goede aanrijdbeveiliging te vinden. Kom je er niet uit? Schakel dan de hulp in van een expert. Een specialist op het gebied van aanrijdbeveiliging weet als geen ander hoe ze u het beste kunnen helpen om uw pand of terrein te beveiligen van ongelukken.