Levensstijl: het belang van gezonde gewoonten

door admin
0 reactie 57 keer bekeken
Levensstijl

Levensstijl: het belang van gezonde gewoonten

Een gezond leven is ongetwijfeld de grootste wens van ons allemaal. Immers, zonder gezondheid heeft het leven niet dezelfde betekenis. De beste manier om je in de toekomst gelukkig en energiek te voelen, is door in het heden een gezond leven te leiden. De voordelen en genoegens zijn zowel onmiddellijk als op lange termijn merkbaar.

Wij kunnen het leven niet aan ons voorbij laten gaan zonder het te beleven met energie en prikkels die geluk brengen. Wij moeten het leven aantrekkelijk en stimulerend maken door er een assertieve, actieve en participerende houding tegenover aan te nemen.

Hoe een gezond leven te leiden?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is gezondheid “lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden, meer dan de loutere afwezigheid van ziekte…”. Met andere woorden, gezond zijn is niet alleen de afwezigheid van ziekte, maar in wezen het lichamelijk en geestelijk welzijn van het individu.

Verandering van gewoonten en gedrag is absoluut noodzakelijk en kan niet langer worden uitgesteld. Het leven moet worden geleefd met intensiteit en plezier, dus we mogen nooit slechts gevangenen worden van houdingen/gedragingen die, hoewel ze gezonder zijn, tegelijk pijnlijk en beperkend zouden zijn.

Onze houding heeft vroeg of laat invloed op onze gezondheid

Het is duidelijk dat onze houding ten opzichte van het leven een bepalende factor is om het gezonder te maken. Denk positief in het leven en voel je goed over jezelf voor welke houding dan ook.

Let tenminste op twee belangrijke dingen. Ten eerste, voeding. Een goed dieet kan veel meer voor uw gezondheid doen dan je denkt. Voeding en gezond leven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden begrippen.

Ten tweede, lichaamsbeweging. Lichaamsbeweging, mits goed uitgevoerd, kan ook uw gezondheid en welzijn sterk verbeteren en zo bijdragen tot een betere kwaliteit van leven.

Zie lichaamsbeweging als iets positiefs en ontspannends in plaats van iets rigide en verplicht. Zoek uit welke activiteit je het leukst vindt en besef welke voordelen die je kan bieden.

Gezonde levensduur

Het huidige doel is niet alleen om meer jaren te leven. Het gaat om een langdurige gezondheid, dat wil zeggen om een actief, gezond, gelukkig en doelgericht leven. Langer leven is echter niet synoniem met beter leven.

Vaak gaat de stijging van de gemiddelde levensverwachting ten koste van meer of minder verfijnde behandelingen, die weliswaar doeltreffend zijn maar de levenskwaliteit van de mensen aantasten. We moeten niet alleen langer, maar ook beter willen leven.

De levensduur ligt ook in onze handen. Wij zijn er vast van overtuigd dat wij onze aandacht moeten toespitsen op het behoud van een gezonde conditie, ervan uitgaande dat onze huidige houding een diepgaande invloed zal hebben op onze toekomstige gezondheid.

Als je gezond en langer wilt leven, begin dan vandaag nog met het nemen van maatregelen in die richting, dat wil zeggen assertieve en gezonde maatregelen die tegelijkertijd bijdragen aan uw huidige welzijn.

Related Posts

Laat een reactie achter