Een hor heeft meerdere functies

door admin
26 keer bekeken

Een hor voor een open raam of deur is prettig om te hebben. Er vliegt heel wat door de lucht en dat willen we niet in onze woningen hebben. Het zijn vooral de vliegen en de muggen die we buiten willen houden. De ramen en deuren dicht houden is in de winter niet zo moeilijk. De andere seizoenen brengen niet alleen insecten, maar ook pollen in de lucht. Een hor heeft dus meerdere functies. Mensen met hooikoorts kunnen rustiger slapen met een hor voor het raam die ook de pollen buiten houdt.

Deurposten en raamkozijnen

In de bouw hebben veel ontwikkelingen plaatsgevonden. De deurposten en raamkozijnen zijn in hout en in kunststof uitvoeringen verkrijgbaar. Sommige ramen en deuren kunnen kantelen en dat heeft allemaal gevolgen voor de uitvoering van een degelijke hor. Ook de horren komen in meerdere uitvoeringen. Oprolbaar of met een vouw erin? Het is net wat iemand wenst. Een inzethor voor kiepraam is iets wat op maat wordt geleverd. Een hor in een kantelraam wordt vaak gebruikt en vraagt om een degelijke uitvoering.

Kwaliteit is belangrijk

Een hor moet ook de harde wind kunnen weerstaan. Een degelijk frame geeft het gaas de juiste spanning zodat het door de tijd heen mooi strak blijft staan. Of het nu om een inzet rolhor gaat of een plissé uitvoering, ook de horren gaan met de kleurentrends mee. Luxe horren zijn in alle kleuren van licht tot aan donker verkrijgbaar, zodat de woning er keurig uit komt te zien. Met een op maat gemaakte luxe hor is het rustig slapen want ongedierte komt er niet doorheen.

Opmeten en bestellen

Wanneer opeens het onweer hevig losbarst moet er niet eerst een strijd worden geleverd met de hor, voordat het raam dicht kan worden gedaan. Een hor van goede kwaliteit gaat jaren mee en stelt nooit teleur. Een luxe hor is gemakkelijk online te bestellen. Het is een kwestie van het raam opmeten volgens de instructies van het meetprogramma en dan de juiste gegevens invoeren. Het is een gemakkelijk stappenplan waarin onder andere de uitvoering en de kleur worden gekozen. Aan de hand van de gegevens wordt de hor op maat geleverd en hoeft dan alleen nog maar te worden gemonteerd.

Related Posts