Milieuvriendelijke opties voor de tuin

door admin
20 keer bekeken

Als je begint met tuinieren, kweek je niet alleen planten. Je cultiveert ook een betere wereld. Een milieuvriendelijk leven leiden kan namelijk beginnen met meer in contact komen met de natuur. Overweeg om nieuwe potten van gerecyclede materialen te kopen als je op zoek bent naar milieuvriendelijke opties. Je kunt zo ongeveer alles vinden in een kringloopwinkel, garage sale of rommelmarkt. Deze zullen er geweldig uitzien in je tuin en je zult je goed voelen over het hergebruiken van spullen die anders op een vuilnisbelt terecht zouden komen. Gerecycleerde materialen zijn duurzaam en dus perfect voor je tuin. Gerecycleerde materialen zijn er in een verscheidenheid aan kleuren en texturen die ze aantrekkelijk maken, zelfs voordat ze zijn beplant met prachtige planten. Je kunt ook recyclebare of milieuvriendelijke armaturen plaatsen, zoals een bamboe tuinstoel.

Kweek je eigen mulch

Elk organisch materiaal kan als mulch worden gebruikt. Enkele voorbeelden zijn bladeren, gemaaid gras, compost en andere materialen die na verloop van tijd afbreken. Wanneer je mulch aanbrengt op de bovenkant van je tuingrond, helpt het om vocht in de grond te houden en voorkomt het dat onkruid groeit. Naast het weghouden van onkruid uit je tuin, helpt het gebruik van mulch ook om de warmte in je grond vast te houden. Dit is belangrijk gedurende de wintermaanden, zodat planten beter overleven tijdens het koude weer. Mulch houdt je grond ook zacht en gemakkelijk om in te graven wanneer je nieuwe zaden moet planten of onkruid moet verwijderen zonder de wortels van nabijgelegen planten te beschadigen.

2 handen vol met mulch

Maak je eigen compost

Composteren is een geweldige manier om afval te verminderen en je tuin gezond te houden. Het is ook gemakkelijk om te doen. Begin gewoon met het toevoegen van keukenresten, dode planten en ander organisch materiaal aan een stapel in je achtertuin. Na verloop van tijd zal de stapel uiteenvallen in rijke grond die je kunt gebruiken voor het planten van nieuwe planten of die je eenvoudig als mulch op bestaande grond kunt verspreiden. Als je toegang hebt tot mest van dieren zoals paarden of koeien, kan dit ook worden toegevoegd. Als je eenmaal begint met het maken van compost, zul je merken dat er tal van manieren zijn om dat dagelijkse keukenafval te gebruiken.

2 handen vol met compost

Maak een moestuin

Een moestuin is een geweldige optie voor diegenen die hun eigen voedsel willen verbouwen, maar niet veel ruimte hebben. Het is ook een goed idee als je in een appartement of flat woont en je niet op je gemak voelt met het kweken van planten op je balkon. Met een beetje inspanning en creativiteit kun je van je tuin een milieuvriendelijke bron van gezond voedsel maken. Zoek enkele potten die groot genoeg zijn voor de planten die je wilt kweken. Zorg ervoor dat ze drainage gaten hebben, zodat er geen water op de bodem blijft staan ​​als het regent of als de planten water krijgen. Zorg ervoor dat er geen scheuren zijn waar grond weglekt als er water wordt gegeven. Voeg nieuwe aarde toe voordat je iets plant, zodat de pot indien nodig klaar is om te planten. Een tuin kan een uitstekende bron van voedsel van eigen bodem zijn en kan een ontspannende plek zijn om met je gezin te verblijven. Je kunt dineren in je bamboe tuinset na het koken van maaltijden gemaakt van de producten uit je tuin.

Related Posts