Je badkamer inrichten met echte luxe

door admin
19 keer bekeken

Het kan best moeilijk zijn om een nieuwe badkamer in te richten. Je moet namelijk met allerlei zaken rekening maken, en al die dingen zorgen ervoor dat de uitstraling van de badkamer positief of negatief beïnvloed wordt. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren die je op de muren doet, of je een Design toilet of juist simpel urinoir uitkiest, hoe je de ruimte inricht, etc. In deze blog kun je meer lezen over hoe je je badkamer luxe kunt inrichten.

Gebruik de juiste kleuren

Een van de belangrijkste sfeerbepalers in de badkamer is de kleur of tint die je op de muur doet. Deze bepaalt namelijk de uitstraling van de badkamer en bepaalt of de ruimte groot of juist klein overkomt. Als je meer ruimte wilt creëren, dan kun je het beste voor lichte tinten gaan. Hierdoor lijkt je badkamer namelijk een stuk groter. Ook zijn deze kleuren tijdloos waardoor je er niet snel op uitgekeken bent. ook kun je een spiegel aanschaffen voor meer ruimte.

Zorg voor de juiste verlichting

Een Luxe badkamer komt het beste tot zijn recht als je sfeervolle verlichting gebruikt. Wanneer je bezig bent met de inrichting is het verstandig om genoeg aandacht aan de verlichting te besteden. Zorg voor voldoende verlichting, zoals praktische verlichting. Je kunt bijvoorbeeld een badkamerspiegel met lichtjes ophangen of zorgen voor doucheverlichting. Verlichting is echter niet alles, ook genoeg daglicht is belangrijk voor de sfeer in de badkamer. Hoe meer daglicht er naar binnenvalt, hoe groter de badkamer lijkt. 

Glazen douche

Een andere belangrijke tip bij het inrichten van de badkamer is het plaatsen van een glazen douchewand of een douchecabine die compleet van glas gemaakt is. Glas is doorzichtig, maar is niet storend voor het interieur van de badkamer. Je badkamer lijkt er groter door. Heb je een grote ruimte? Dan kun je je badkamer kleiner laten lijken door donker glas of steen te gebruiken.

Ruim je spullen slim op

Vaak zijn badkamers geen grote ruimtes, waardoor het verstandig is om slim om te gaan met de ruimte die je tot je beschikking hebt. Losse spullen kun je dan beter opbergen en je hebt ze niet in het zicht. Je badkamer oogt hierdoor opgeruimd en rustig. Je kunt creatief met de ruimte zijn, want elke badkamer heeft wel hoekjes of nisjes waar je een kast of plankje kunt plaatsen. Ook kun je kiezen voor een apothekerskast in de badkamer.

Maak keuzes bij het inrichten van de kleine badkamer

Als je een grote badkamerruimte hebt, dan kun je daar natuurlijk veel spullen kwijt en zul je weinig moeite hebben met de inrichting. Bij het inrichten van een kleine badkamer komen echter veel meer keuzes kijken. Denk bijvoorbeeld na over of een bad een must is voor je, en of je de wc per se in de badkamer wilt hebben of hier ook een aparte ruimte voor kunt maken zodat je niet teveel met de badkamerruimte hoeft te puzzelen. Je zou het bad namelijk kunnen combineren met de douche om ruimte te besparen en het toilet kun je misschien ergens anders kwijt. Praktische keuzes maken zijn erg belangrijk bij het inrichten van de badkamer. Soms moet je namelijk dingen opofferen, maar je badkamer zal er een stuk charmanter door overkomen.

Related Posts