Hoe kan men een tuin versieren om hem aantrekkelijker te maken?

door admin
0 reactie 71 keer bekeken
Achtertuin

Hoe kun je een tuin versieren om hem aantrekkelijker te maken?

Al eeuwenlang is de mensheid betoverd door tuinen. Gebieden waar de natuur in haar grootsheid kan worden bewonderd, spreken tot onze verbeelding en zijn synoniem met ontspanning en volheid. Zo is de mogelijkheid om thuis van de wonderen van een tuin te genieten een waardevolle stimulans voor wie meer tijd in de beschutting van het huis wil doorbrengen.

Om een tuin aan te leggen heb je geen grote ruimte nodig, alleen wilskracht en creativiteit. Bekijk onze tips over hoe je een tuin kunt inrichten om hem aantrekkelijker te maken!

Kies de juiste planten

Als de gekozen omgeving om jouw tuin te huisvesten een binnenruimte is, zoals een wintertuin, zet dan in op planten die geen direct zonlicht nodig hebben.

Varens en bromelia’s passen zich goed aan bij weinig licht en kunnen zowel binnenshuis als in tuin zones met weinig of geen zonlicht worden geplaatst. Op plaatsen met weinig regen zijn vetplanten en cactussen de juiste keuze, omdat zij geen overvloedig water nodig hebben om te overleven.

Investeer in potten om de tuin te versieren

Na de keuze van de planten, is het tijd om aandacht te besteden aan de keuze van de potten. Het maakt niet uit hoe groot of klein jouw tuin is: potten zijn onmisbare stukken om elke ruimte te verfraaien. Als je niet over een grote ruimte beschikt, geven potten op planken levendigheid aan verschillende omgevingen, terwijl grotere potten de volumineuzere planten accentueren.

Plantenbakken geven verfijning aan balkons en ramen, en om kleinere tuinen een vleugje verfijning te geven, zet je in op potten in de vorm van een schaal. Grote achtertuinen ondersteunen grotere stukken. Investeer in marmeren stukken om klasse toe te voegen aan omgevingen die kwetsbaar zijn voor het weer.

Inzetten op fonteinen

De ontspannende eigenschappen van water en het aangename geluid ervan zijn praktisch onbetwistbaar. Fonteinen, gemaakt van marmer of gietijzer, verfrissen en bevochtigen de atmosfeer, waardoor een perfecte sfeer ontstaat om tot rust te komen en te ontspannen.

Naast het feit dat grootse sier stukken, de fonteinen zijn gemakkelijk te installeren, niet nodig het gebruik van water spiegel, alleen een voeding aan te zetten de pomp die het stuk vergezelt.

Gebruik gerecycleerde materialen

Wilt je innoveren in jouw tuin, maar weet je niet hoe je origineel kunt zijn zonder te veel uit te geven? Hier is de tip om te wedden op gerecycleerde materialen voor jouw decoratie. Enkele van de belangrijkste materialen die voor deze samenstelling worden gebruikt zijn de plastic fles en PVC-buizen. Met deze elementen, die zeer toegankelijk zijn, kunt je verticale tuinen creƫren op muren of wanden, wat een uitstekende keuze is als jouw ruimte beperkt is.

Kunt je zich voorstellen dat je voorwerpen die je niet meer gebruikt, gebruikt om een nieuw ontwerp aan jouw ruimte te geven? Verf hiervoor oude autobanden met vrolijke kleuren en maak van het voorwerp creatieve meubels, zoals tafels of fauteuils.

Related Posts

Laat een reactie achter