De inrichting van je eetkamer, drie tips!

door admin
15 keer bekeken

Heb jij het geluk dat je woning voorzien is van een eetkamer, maar is deze vrij klein? Een kleine eetkamer betekent niet dat je hem niet mooi kunt inrichten met hippe eettafels en elegante decoratie. Bij het inrichten van een eetkamer dien je rekening te houden met een aantal zaken. In deze blog kun je een paar tips lezen.

Bestudeer je eetkamer

Je doet er goed aan om je eetkamer te bestuderen voordat je hem gaat inrichten. Kijk om je heen en bedenk waarom de eetkamer klein overkomt. Is de eetkamer klein omdat er weinig lichtinval is, of is de ruimte in een te donkere kleur geverfd? Ook kan de vloer te donker zijn of kan de ruimte een laag plafond hebben. De uitstraling van een ruimte wordt grotendeels bepaald door basiselementen zoals de vloer, het plafond en de muren.

Gebruik alle ruimte die je tot je beschikking hebt

Iedereen richt een ruimte anders in, maar er zijn een paar basisregels die je in je achterhoofd kunt houden bij het creëren van meer ruimte in je eetkamer. Dit doe je door alle beschikbare ruimte optimaal te gebruiken. Als je bijvoorbeeld kasten in je eetkamer wilt, dan moet je nadenken over of dit losse kasten of inbouwkasten worden. Ook doe je er goed aan om te bedenken of je je eetkamertafel en eetkamer stoelen in het midden van de ruimte plaatst of juist tegen de muur aan. Verder is de vloer een belangrijk basiselement in de eetkamer. Een ruimte kan namelijk een stuk kleiner lijken als je een te donkere kleur op de vloeren hebt. Een van de vuistregels bij inrichting is om op de vloer een kleur te gebruiken die bijna hetzelfde is als de kleur die op de wanden zit. Hierdoor wordt de ruimte een samenhangend geheel en lijkt het alsof de meubels zweven!

Gebruik de wanden optimaal

Als je een kleine eetkamer hebt, is het goed om in plaats van horizontaal verticaal te werken. De wanden in de eetkamer kun je bijvoorbeeld goed als opslag gebruiken. Je kunt een smalle hoge kast met een dun frame tegen de muur aan plaatsen. Doorzichtig materiaal zorgt ervoor dat de kast slanker lijkt, waardoor je eetkamer groter lijkt. Ook kun je de ruimte groter laten ogen door spiegels op te hangen.

Maak gebruik van de hoogte

Als je een kleine eetkamer hebt moet je de hoogte van de ruimte absoluut gebruiken. Hierdoor kun je de eetkamer namelijk optisch groter maken. De eetkamer kun je groter laten lijken door een smalle kast tegen de muur te plaatsen. Als je een brede kamer gebruikt lijkt je ruimte lager en dus kleiner. Als je een eetkamer met een hoog plafond hebt dan kun je dit accentueren en het verticale effect versterken door lange gordijnen op te hangen. Ook kun je gekleurde banen of behang met banen aanbrengen op de muren.

Gebruik meubels die de ruimte groter laten lijken

Het is natuurlijk om veel kleine meubels in een kleine ruimte te plaatsen maar hierdoor lijkt je eetkamer niet zozeer groter. Je creëert namelijk veel meer ruimte als je grotere meubels gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld beter één grote eetkamertafel en één schilderij plaatsen dan verschillende. Door meerdere tierelantijntjes en meubels te plaatsen oogt je eetkamer namelijk rommeliger en onrustig. Verder kun je opbergmogelijkheden zoals kasten het beste slank houden. Ook werken lichte materialen goed voor een kleine eetkamer en zorgen robuuste materialen en meubels er juist voor dat je eetkamer kleiner lijkt.

Related Posts